Thursday, January 20, 2011

ME YANG MASIH KESEPIAN ..

RAMAI ORANG YANG CAKAP YANG CINTA NI HANYA MEMERLUKAN HATI YANG SUCI. HANYA PERLUKAN KEJUJURAN. HANYA MEMERLUKAN KESETIAAN. DAN HANYA MEMERLUKAN KEIKHLASAN. TAPI ITU SEMUA HANYA TIPU SEMATA-MATA. TAK SEMUA ORANG MEMANDANG KECANTIKAN DALAMAN. MEREKA HANYA MELIHAT KECANTIKAN LUARAN SAHAJA. YANG LEBIH MEMILIKI KEPALSUAN. ITULAH YANG MEREKA IMPIKAN.


 
 DISEBABKAN MEREKA HANYA MEMANDANG KECANTIKAN LUARAN SAHAJA , BANYAK HATI YANG KECEWA. RAMAI ORANG YANG MERANA. DAN TERLALU RAMAI ORANG YANG KESEPIAN. TERMASUKLAH ME.


ORANG KATA : budak sekolah tak payah la nak kapel kapel ni .. buek jonuh otak yo ..
    
                                          (saya tak nak kapel la .. err ...)                                                        

MUNGKIN KADANG KADANG APA YANG MEREKA KATAKAN TUH BETUL. TAPI SEBAGAI SEORANG MANUSIA YANG LEMAH , HATI INI SELALU MERONTA UNTUK DISAYANGI. 

HATI ME PUN BERTANYA : macam mana ni .. me perlukan seseorang ni ..

DAN KADANG KADANG HATI ME SELALU CEMBURU DENGAN KAWAN KAWAN ME YANG SUDAH BERPUNYA. DIA ORANG SELALU BERCERITA PASAL BUAH HATI DIA ORANG. 

HATI ME BERKATA LAGI : haish ... sabar monn .. sabar ... ( he. he.)

DIA ORANG SELALU CERITA YANG HAPPY HAPPY. TAPI BILA DIA ORANG STORY YANG SEDIH SEDIH ME TERUS MENGULAT SENDIRIAN SEBAB ME TAK TAHU NAK BAGI ADVISE APA DEKAT DIA ORANG.

WALAUPUN ME MASIH BERSEKOLAH DAN TELAH MEMASUKI TAHUN YANG PENTING , HATI ME TETAP BERKERAS UNTUK DISAYANGI. 

MASA CUTI SEKOLAH HARI TUH. ME TERKEJUT SANGAT SEBAB ME DAPAT TAHU YANG ADIK ME DAH LANGKAH BENDUL. HADOIYAI (!) ..  TAPI TAK APALAH KAN. DIA PUN DAH BESAR. ME PUN TAK KISAH ASALKAN DIA TAK BUAT HAL. KALAU DIA BUAT HAL , ME ORANG PERTAMA YANG AKAN BERTINDAK.  ACECEH ..  BERANI LAH SANGATKAN. 

TAK MENGAPALAH. ME PUN TAK KISAH SAMA ADA ME ADA KEKASIH HATI ATAU PUN TAK ADA. APA YANG PENTING BAGI ME CUMA KELUARGA. CUMA KELUARGA SAJA YANG BOLEH MENYELESAIKAN MASALAH ME JIKA ME PENING MENCARI PENYELESAIAN. CUMA KELUARGA YANG IKHLAS MENYAYANGI ME. DAN CUMA KAWAN YANG MAHU MENDENGAR LUAHAN HATI ME (sebabnya me tak pernah mengadu dekat keluarga me kecuali dekat adik me.. memang patutlah kan kawan je yang dengar..) 

ME TAK KISAH. WALAUPUN ME MASIH SENDIRI LAGI.
mood : me rasa me tak paham apa yang me tulis ni .. 
                                                                  

No comments: